Kursplan 2. halvår 2021

Her er en oversikt over planlagte kurs og fagdager høsten 2021.


Onsdag 15. og torsdag 16. september kl. 9-16

Kurs/fagdag for håndverkere: Hvordan arbeide med gamle hus.

Sted: Pakkhuset på Gamle Hovin, Hovinsgardan 117.

Tema for kurset er hvordan man skal arbeide med gamle hus, og det blir både teori og praktisk arbeid. Utgangspunktet for det praktiske arbeidet er en råtten syllstokk som må skiftes på pakkhuset ved det gamle handelsstedet. Kurset er for «vanlige» håndverkere som har lyst til å lære mer om gamle hus, hvordan man skal jobbe med dem og hvilke hensyn som må tas. Kursleder er tradisjonshåndverker og bygingsantikvar Kolbjørn Vegar Os, som blant annet jobber på Rørosmuseet.

Etter kursslutt på torsdag blir det foredrag og diskusjon om erfaringene som er gjort i løpet av kurset og om selve arbeidet med syllstokken. Dette vil være åpent for alle.

Kursavgift er kr. 2500,- for begge dager, inkludert varm lunsj.

Vi har plass til 6 deltakere. Bindende påmelding til post@byggvern.no innen 6. september kl. 15. Ved avmelding etter fristen betales full kursavgift.


Lørdag 18. og søndag 19. september kl. 9-15

Kurs i kalkmaling

Sted: Butikken på Gamle Hovin, Hovinsgardan 117.

Teori og praksis om kalkmaling v/ tradisjonsmurer Viggo Ballo. Her er det kjellerveggene i den gamle butikken på Gamle Hovin som skal kalkmales.

Dette kurset skulle arrangeres i april og så i juni, men ble på grunn av koronarestriksjoner utsatt.

Kursavgift kr. 400,- for begge dager, inkludert lunsj.

Vi har plass til 8 deltakere. Bindende påmelding til post@byggvern.no innen 9. september kl. 15. Ved avmelding etter fristen betales full kursavgift.


Lørdag 6. og søndag 7. november / lørdag 20. og søndag 21. november kl. 10-16

Kurs i vindusrestaurering

Sted: Den gamle industrimek’en i Krogstadvegen på Hovin.

Grunnleggende kurs i restaurering av gamle vinduer. Her lærer du hvordan du kan arbeide med istandsetting av gamle vinduer med fjerning av kitt og maling, merking og skjæring av glass, behandling av gamle hjørnejern og hengsler, ilegging av ny kitt og maling med linoljemaling. Kursleder er Roger Refseth som jobber både med gamle og nye hus. Kurset går over to helger.

Du kan ta med egne vinduer å jobbe med, eller bruke bygningsvernsenterets vinduer.

Kursavgift er kr. 2000,- for begge helgene, inkludert lunsj.

Vi har plass til 8-10 deltakere. Bindende påmelding til post@byggvern.no innen onsdag 20. oktober kl. 15. Ved avmelding etter fristen betales full kursavgift.


Lørdag 11. september kl. 11-16 UTSETTES TIL VÅREN 2022.

Kurs i komposisjonsmaling

Sted: Låven i Haltdalsvegen 1525, Haltdalen.

Bli med og lær å lage egen maling. Vi koker god, gammeldags rugmelsmaling og maler låveveggen. Møt opp i arbeidsklær og ta gjerne med en malekost (100 mm er perfekt). Kursleder er Tone Østerli fra Bygningsvernsenteret ved Prestegårdslåna.

Les mer om komposisjonsmaling her:

https://www.byggogbevar.no/pusse-opp/maling/artikler/komposisjonsmaling-billig-og-bra

Kursavgift kr. 500,- inkludert servering.

Vi har plass til 8 deltakere. Bindende påmelding til post@byggvern.no innen 2. september kl. 15. Ved avmelding etter fristen betales full kursavgift.